Connect with us

Tippek

Hogyan védd télen a kutyád tappancsát?

Bár most tavasz van, ha kinézünk az ablakon, ám a januári meleg nem tart sokáig. Jön még kutyára dér, pontosabban fagy még az elkövetkező hetekben. Kutyáink mancsa pedig komoly sérüléseket szenvedhet, amennyiben nem fordítunk kellő figyelmet a védelmükre.
Ma már kutyacipőt is vehetünk kedvenceinknek, ám ezt a legtöbb kutya nagyon utálja, és mindent elkövet, hogy leszedje a lábáról. Van ettől kényelmesebb megoldás is – már ha a kutya szempontját nézzük. Nekünk pedig kis plusz időráfordításra van mindössze szükségünk ahhoz, hogy komolyabb sérülésektől óvjuk meg a kedvencünket.

A következőkre van szükségünk a nagyon egyszerűen elkészíthető, és csak természetes anyagokat tartalmazó házi tappancskrém elkészítéséhez:

85 gramm méhviasz,

3 evőkanál kókuszolaj,

3 teáskanál körömvirág olaj,

3 evőkanál avokádóolaj

Az összetevőket addig kevergesd egy serpenyőbe, amíg azok fel nem olvadnak. Ezután ha kihűlt, töltsd át egy befőttes üvegbe, vagy más lefedhető tégelybe. Várd meg, míg az egész megszilárdul. Mielőtt a kutyusodat kiengeded a kertbe, vagy sétálni indultok, kend be vele a pracliját!

Van néhány aranyszabály is, amely szükséges ahhoz, hogy a telet talpsérülés nélkül vészeljétek át.

· Minden séta után alaposan tisztítsd le, törölgesd át a kutyád mancsát! Ne feledkezz el az ujjak közötti résekről sem. Az sem árt, ha az ujjak és a talppárnák közé kis vazelint teszel. A talpon található szőrt is gondosan tisztítsd le! Ha mindezt megteszed, biztos lehetsz abban, hogy a kedvenced fájdalmas talpgyulladás nélkül, gondtalanul fogja élvezni a telet!

Ha mégis bekövetkezett a baj és kirepedezett a kutyád talpa, akkor kend be körömvirágkrémmel. Séták előtt kend be a kutyusod lábát a fenn található saját készítésű krémmel, vagy pedig gyógyszertári vazelinnel. Ha nem javul a helyzet, akkor feltétlenül fordulj állatorvoshoz!

Kommentelek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tippek

Mit keres a kutya a kádban?

Küszöbön nyár, a nagy viharok, villámlások időszaka. Kedvenceink nagy része retteg ezektől az időjárási jelenségektől.

A legtöbbjük búvóhelyet keres a viharok idején: nagytestű kutyák is képesek bebújni a konyhaszekrénybe a lábosok közé. Végül 50 százalékuk a fürdőszobában, a kádban – zuhanyozóban, jakuzziban – vészeli át az égzengést, villámlást. Kézenfekvő lenne a magyarázat: a lakás legeldugottabb helyén keresnek menedéket. Amerikai kutatók azonban nem így látják.

 

Igaz, hogy a legtöbb ebet zavarja a viharral járó hang- és fényhatás -, de mire véljük azt, hogy már órákkal a kitörése előtt nyugtalankodni kezdenek?

Nicholas Dodman, a Tufts Állatorvosi Egyetem kutya-viselkedési központjának vezető munkatársa szerint ennek oka a levegő nyomáscsökkenése. Ebből adódóan a szőrzetük feltöltődik elektromossággal, ugyanúgy, ahogy mi is, amikor vastag pulóverben érünk mondjuk a kocsink ajtajához, vagy egyéb fémhez a környezetünkben.

Csakhogy mi tudjuk, hogy mi okozza a kis elektromos kisülést, állataink pedig nem.

A vihar hang- és fényhatásai miatt eleve ideges állat – míg a helyét keresi -, véletlenül megérintheti orrával lakásunk valamelyik fém tárgyát, fokozódik a diszkomfort érzete. Nemcsak átélik a kellemetlenséget, hanem menekülnek is előle. Ösztönösen olyan helyre, ami szigetelt.

-g-

Tovabb

Tippek

Hangjáték a kutyánkkal

Megéri kedvesnek lenni

A képen látható rendőrkutya, K-9 Primo is úgy lett nevelve, hogy a gazdája az eredetitől jóval vékonyabb hangon beszélt a kutyájához. Primo így mindig tudta, mikor szól hozzá a gazdi.

Észrevették már, hogy hajlamosak vagyunk a kutyánkhoz ugyanolyan hangszínen szólni, mintha egy kisgyermek lenne. Erre a kedvenceink reagálni is szoktak, a kisgyermekeknél pedig bizonyítottan a kötődés kialakításában van fontos a szerepe. A York Egyetemen kutatói azt vizsgálták, hogy milyen hatással bír a gyermekeknél használt hangszín a kutyákra.

A kutatók elsődleges azt akarták megtudni, hogy van-e hatása a magas hangszínnek a kutyákra, szolgálja-e a figyelemfelkeltést, esetleg segít a kötődés kialakításában. Azt már korábban sikerült a kutatóknak bizonyítani, hogy az érzelmi hátterű beszéd és a magasabb hangok segítik a kötődés kialakítását, de csak a kölyökkutyáknál. Azonban a felnőtt ebeknél nem tudtak ilyen kapcsolatot kimutatni az emberek irányába. Ezért új módszereket alkalmaztak a tudósok. A korábbi kísérletekkel ellentétben nem csak hangfelvételeket játszottak le a kutyáknak, hanem élő szóval is tesztelték a négylábúakat. Ezáltal azt is megfigyelhették a vizsgálatban, hogy a kedves hangon, pozitív érzelmi töltéssel szólok hangja eredményez-e különösebb hatást a kutyáknál.

A megfigyelésekből egyértelműen kiderült, hogy a felnőtt ebek csak akkor figyelnek igazán, ha a hozzájuk szóló beszéd érzelmi töltésű és valóban nekik szól. Például: Nagyon ügyes vagy! Azonban, ha csak annyit mondtak a kutyának: Hogy tegnap moziban voltam, ami őket nem érinti és nem is nekik szól, nem mutattak különösebb érdeklődést az ebek. Így az a következtetés vonható le, hogy kutyákkal való kommunikációban célra vezető a magas hangtónusú beszéd, és a pozitív érzelmi töltés, illetve a már jól ismert rövid szavak használata. Végül is mi emberek is szeretjük, ha kedvesen szólnak nekünk és nem felszínesek velünk.

Tovabb

Tippek

A húsvét veszélyei

A húsvéti ünnepi asztal általában roskadozik a finomabbnál finomabb ételekkel, sonkával, különféle húsokkal, süteményekkel megrakva, melyekből valljuk be, főleg, ha kutyusunk bent él a lakásban olykor neki is jut. Szinte kivédhetetlen, hogy megessen a szívünk a nagy, könyörgő kutyaszemeknek a láttán. Több dolgot azonban soha ne adjunk nekik,  ugyanis akár bele is halhat ezekbe. Az egyik ilyen a a mazsola és bármi, ami mazsolát tartalmaz. Szintén életveszély bármilyen xillit tartalmú édesség, legyen az sütemény, vagy csokoládé. Ebből a nyírfacukornak is nevezett édesítőszerből már kis mennyiség is elég ahhoz, hogy a kutyánk belehaljon a falánkságába. Az pedig már alap, és bármelyik felelős gazdi tisztában van azzal, hogy csokit soha, semmilyen formában ne adjunk a kedvencének, hiszen ami nekünk nasi, az a kutyánknak halálos méreg. Inkább adjunk nekik a főtt tojásból, a sonkából egy szeletet, és máris boldog lesz a kutya, és nyugodt a gazdája.

Kívánunk Neked, és a kedvenceidnek is nyugodt, baj nélküli kellemes ünnepet!

Tovabb

Események

Nincsenek következő események.

Archívum

Facebook

Copyright © 2017 PetDR.hu