Connect with us

Tippek

Honnan vásároljál kiskutyát?

Semmiképpen sem szaporítótól!

Kiskutyát tíz-tizenöt évre veszel, tehát egyáltalán nem mindegy, milyen a kölyök idegrendszere, egészségi állapota.

Hogy ezek a legjobbak legyenek, ahhoz a szülőknek rendelkezniük kell különféle szűrésekkel, munkavizsgával. Ezeket mindenképpen kérd el a tenyésztőtől! A lelkiismeretes tenyésztő garanciát vállal a tőle kikerülő kiskutyákért, amit aztán szerződésbe is foglal. A felelősségteljes tenyésztő meggyőződik arról, hogy jó helyre kerül a kiskutya. Ha ez nem érdekli, akkor minden bizonnyal erősen csak az anyagiak motiválják. Mi a helyedben az ilyen helyről már tovább is állnánk! Ha megtaláltad az ideális tenyésztőt, még nem értél az út végére. Látogass el többször a tenyészetbe! Figyeld meg, vannak –e öreg kutyáik, hogyan tartják őket. Ha nincs, akkor már gyanús a dolog!

A jó tenyésztő egyik ismérve, hogy a kölykökért életük végéig felelőssége érez, bármilyen probléma esetén tudni akar róla, és mindig fordulhatsz hozzá tanácsért.

Állatotthonokból is örökbe fogadhatsz egy hű társat magadnak, sőt ma már a fajtamentőknél sajnos egyre többször kölyökkutyák is gazdira várnak. Természetesen az örökbe fogadott kutyák egészségi állapotáért az állatvédők nem tudnak garanciát vállalni.

Néhány fajtamentő szervezet, ahonnan érdemes kutyát örökbe fogadnod:

Német juhászkutya mentés:

Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

Honlap: www.nemetjuhaszmentes.com

Tel: 06-30- 341-6716

Tacskó fajtamentés:

A Futrinka utca Kutyavédő Egyesület tagjai és segítői végzik.
Honlap: http://www.tacskosos.hu

Tel: 06-30-383-7450

Az Agár fajtamentés a Szent Ferenc Alapítvány részeként működik.

Honlap: http://www.szentferenc.hu

Tel: 06-20-340-4274 vagy 06-70-701-1175

Golden retriever mentők:

Honlap: http://www.retrieverhelp.hu

Tel: 06-20-593-3380 vagy 06-20-526-2703 vagy 06-20-526-0331

Kommentelek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tippek

Mit keres a kutya a kádban?

Küszöbön nyár, a nagy viharok, villámlások időszaka. Kedvenceink nagy része retteg ezektől az időjárási jelenségektől.

A legtöbbjük búvóhelyet keres a viharok idején: nagytestű kutyák is képesek bebújni a konyhaszekrénybe a lábosok közé. Végül 50 százalékuk a fürdőszobában, a kádban – zuhanyozóban, jakuzziban – vészeli át az égzengést, villámlást. Kézenfekvő lenne a magyarázat: a lakás legeldugottabb helyén keresnek menedéket. Amerikai kutatók azonban nem így látják.

 

Igaz, hogy a legtöbb ebet zavarja a viharral járó hang- és fényhatás -, de mire véljük azt, hogy már órákkal a kitörése előtt nyugtalankodni kezdenek?

Nicholas Dodman, a Tufts Állatorvosi Egyetem kutya-viselkedési központjának vezető munkatársa szerint ennek oka a levegő nyomáscsökkenése. Ebből adódóan a szőrzetük feltöltődik elektromossággal, ugyanúgy, ahogy mi is, amikor vastag pulóverben érünk mondjuk a kocsink ajtajához, vagy egyéb fémhez a környezetünkben.

Csakhogy mi tudjuk, hogy mi okozza a kis elektromos kisülést, állataink pedig nem.

A vihar hang- és fényhatásai miatt eleve ideges állat – míg a helyét keresi -, véletlenül megérintheti orrával lakásunk valamelyik fém tárgyát, fokozódik a diszkomfort érzete. Nemcsak átélik a kellemetlenséget, hanem menekülnek is előle. Ösztönösen olyan helyre, ami szigetelt.

-g-

Tovabb

Tippek

Hangjáték a kutyánkkal

Megéri kedvesnek lenni

A képen látható rendőrkutya, K-9 Primo is úgy lett nevelve, hogy a gazdája az eredetitől jóval vékonyabb hangon beszélt a kutyájához. Primo így mindig tudta, mikor szól hozzá a gazdi.

Észrevették már, hogy hajlamosak vagyunk a kutyánkhoz ugyanolyan hangszínen szólni, mintha egy kisgyermek lenne. Erre a kedvenceink reagálni is szoktak, a kisgyermekeknél pedig bizonyítottan a kötődés kialakításában van fontos a szerepe. A York Egyetemen kutatói azt vizsgálták, hogy milyen hatással bír a gyermekeknél használt hangszín a kutyákra.

A kutatók elsődleges azt akarták megtudni, hogy van-e hatása a magas hangszínnek a kutyákra, szolgálja-e a figyelemfelkeltést, esetleg segít a kötődés kialakításában. Azt már korábban sikerült a kutatóknak bizonyítani, hogy az érzelmi hátterű beszéd és a magasabb hangok segítik a kötődés kialakítását, de csak a kölyökkutyáknál. Azonban a felnőtt ebeknél nem tudtak ilyen kapcsolatot kimutatni az emberek irányába. Ezért új módszereket alkalmaztak a tudósok. A korábbi kísérletekkel ellentétben nem csak hangfelvételeket játszottak le a kutyáknak, hanem élő szóval is tesztelték a négylábúakat. Ezáltal azt is megfigyelhették a vizsgálatban, hogy a kedves hangon, pozitív érzelmi töltéssel szólok hangja eredményez-e különösebb hatást a kutyáknál.

A megfigyelésekből egyértelműen kiderült, hogy a felnőtt ebek csak akkor figyelnek igazán, ha a hozzájuk szóló beszéd érzelmi töltésű és valóban nekik szól. Például: Nagyon ügyes vagy! Azonban, ha csak annyit mondtak a kutyának: Hogy tegnap moziban voltam, ami őket nem érinti és nem is nekik szól, nem mutattak különösebb érdeklődést az ebek. Így az a következtetés vonható le, hogy kutyákkal való kommunikációban célra vezető a magas hangtónusú beszéd, és a pozitív érzelmi töltés, illetve a már jól ismert rövid szavak használata. Végül is mi emberek is szeretjük, ha kedvesen szólnak nekünk és nem felszínesek velünk.

Tovabb

Tippek

A húsvét veszélyei

A húsvéti ünnepi asztal általában roskadozik a finomabbnál finomabb ételekkel, sonkával, különféle húsokkal, süteményekkel megrakva, melyekből valljuk be, főleg, ha kutyusunk bent él a lakásban olykor neki is jut. Szinte kivédhetetlen, hogy megessen a szívünk a nagy, könyörgő kutyaszemeknek a láttán. Több dolgot azonban soha ne adjunk nekik,  ugyanis akár bele is halhat ezekbe. Az egyik ilyen a a mazsola és bármi, ami mazsolát tartalmaz. Szintén életveszély bármilyen xillit tartalmú édesség, legyen az sütemény, vagy csokoládé. Ebből a nyírfacukornak is nevezett édesítőszerből már kis mennyiség is elég ahhoz, hogy a kutyánk belehaljon a falánkságába. Az pedig már alap, és bármelyik felelős gazdi tisztában van azzal, hogy csokit soha, semmilyen formában ne adjunk a kedvencének, hiszen ami nekünk nasi, az a kutyánknak halálos méreg. Inkább adjunk nekik a főtt tojásból, a sonkából egy szeletet, és máris boldog lesz a kutya, és nyugodt a gazdája.

Kívánunk Neked, és a kedvenceidnek is nyugodt, baj nélküli kellemes ünnepet!

Tovabb

Események

Nincsenek következő események.

Archívum

Facebook

Copyright © 2017 PetDR.hu