Connect with us

Cel-eb

Rex felügyelő 1. rész

Kevés olyan „férfiú” van kerek-e világon, aki népszerűbb, és „dögösebb” volt, mint mondjuk Richard Gere, vagy Harrison Ford. De ezek a valószínűleg iparművészek által tervezett rendkívül jó képű fickók is csak lógó orral kulloghattak egy bizonyos Reginald von Ravenhorst után. Aki hűséges, és ragaszkodó. Ráadásul nem beszél vissza, legfeljebb ha valami nem tetszik neki, kicsit morog. S hogy ki is volt ez a szuper „pasi”? Kommissar Rex, a kilencvenes évek megasztárja, aki miatt a sorozat vetítésének idején elnéptelenedtek az utcák. Rexet – pontosabban az őt alakító Reginaldot- ugyanaz a Teresa Ann Miller készítette fel a feladataira, aki Jerry Leet és Kevin Costner farkasait is megtanította táncolni.

Amikor a német alkotók új sorozat készítésére kaptak megbízást, egy olyan széria létrehozásán gondolkodtak, amely milliókat képes a tévékészülékek elé ültetni. A heves vitákat egy hűvös kiskocsmában hűtötték le, és megegyeztek abban, hogy az lesz a film főhőse, aki először lép be a söntés ajtaján. Néhány perc múlva ki is vágódott az ajtó, és egy németjuhász húzta a póráz másik végén a gazdáját be az ivóba.

Rex és Tobias Moretti

A kérdés tehát eldőlt, A legnehezebb feladat persze az volt, hogy a főszereplő kutyát megtalálják. Reginald Von Ravenhorst – aki végül megkapta a szerepet, Bajorországban született. Rex a német szokások szerint gazdája, Von Ravenhorst gróf vezetéknevét kapta, keresztneve pedig megegyezik a gróf apósáéval. Von Ravenhorst gróf nagy rajongással viseltetett a kutyák felé, a bajor rendőrség számára foglalkozott kutyakiképzéssel is. Tehát Rexet sem színésznek, hanem rendőrnek nevelték. Rex lehengerelte Tobias Morettit is. „Azt javasoltam Tobiasnak, hogy minél több időt töltsön a kutyával, sétáljanak, játszanak együtt, sőt, vigye haza, hogy teljesen összeszokjanak.” – mesélte Teresa Ann Miller, az eb kiképzője.

Az egyik felvételt követően Rexnek nyoma veszett. A stáb még a rendőrséget is értesítette eltűnéséről. Órákon át hiába keresték. Azt hitték, hogy megszökött, s hazatért gazdájához, Von Ravenhorsthoz. Moretti, aki pár száz méterre lakott a forgatás helyszínétől, megunta a keresést, fogta magát, s elindult haza.

Amint kinyitotta az ajtót, igencsak meglepődött, hiszen Rexszel találta szembe magát. A kutya jó szimatának köszönhetően lelte meg Tobias házát, orrával és mancsával kinyitotta az egyik ablakot. A színész, aki akkoriban egyedül élt, ezek után úgy döntött, hogy örökbe fogadja kutyaszínész kollégáját: „Rex egyenrangú munkatársam volt, s idővel jó barátok is lettünk.

Az is előfordult, hogy úgy viselkedett, mintha ő lenne a főnök. Egyébként kedves és engedelmes volt, semmi gond nem volt vele otthon. Éppúgy, mint a filmben, reggelente korábban ébredt, mint én. Egy kis lengőajtón át kiment a kertbe elvégezni a dolgát, ezután keltett engem. Az ételek területén ugyanaz volt az ízlésünk, mindketten imádtuk a virslit. A forgatás után is, hogy örömöt szerezzek neki, meg szoktam lepni néhány pár virslivel, amit egy szempillantás alatt el is tüntetett. Jól érezte magát nálam, már csak azért is, mert kedvére játszhatott Picóval, az akkor tizenkét éves németjuhászommal. Kedvenc időtöltésük a lepkekergetés volt. Amint észrevettek egy pillangót, két lábra ágaskodtak, s úgy követték. Nem tudok elképzelni ennél mulatságosabb látványt.” – mesélte Tobias Moretti a négylábú kollégájáról.

Reginald tehát fantasztikus színésznek bizonyult. Gondot csupán az a jelenet okozott a számára, amikor a forgatókönyv szerint egy üvegablakon kell átugornia. Teresáék így most is ugyanahhoz a cselhez folyamodtak, mint Jerry Lee esetében, és az üveget cukorból készíttették el. Természetesen Regináldnak több dublőre is volt, és a veszélyesebb feladatokat – mint például a mozgó autóra ugrás-

a négylábú dublőrök játszották el helyette.

Reginald remek kapcsolatot alakított ki filmbeli gazdájával, Tobias MorettivelAmikor Reginald von Ravenhorst feje fölött is elszállt az idő, a stafétabotot átadta egy másik német juhászkutyának, és Teresa Ann Miller hazavitte őt kaliforniai birtokára. Jól megérdemelt nyugdíjas éveit igazi luxusban élhette egészen a haláláig. De addig először egy új gazdival, Gedeon Burkharddal kellett leforgatnia jó néhány epizódot. De erről majd a következő részben mesélünk.

1 Komment

1 Komment

  1. Tóth László

    2018-02-03 at 11:24

    Imádtam a sorozatot és benne “REX” Reginaldot !

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cel-eb

Özge hosszú útra indul…

Keserves döntés előtt áll Steiner Kristóf. A doktorok megmondták: kiskutyája gyógyíthatatlan.

* Amikor a legjobb barátomnak, a legközelebbi családtagomnak, a legrégebbi cinkosomnak, utazótársamnak, a lelkem, az elmém, a testem egy ragyogó darabjának kellene búcsút mondanom, elfogynak a szavak – fogalmaz az újságíró, egykori műsorvezető. – Özge évek óta küzd a rákkal, de eddig – hála a vegán és hipoallergén lakomáknak, az évente esedékes műtétnek -, és a kis test hatalmas energiáinak, mindig felépült.

Most azon a ponton vagyunk, ahonnan – az orvosok szerint – nincs visszatérés. Kutyusom épp oly jó étvággyal fal, mint mindig, és háromlábon is lehagy a lépcsőn – ám a bőrén tátongó rákos, mély sebek és daganatok megállíthatatlanul terjednek, és a hosszú évek során kipróbált méregdrága és komplikált, orvosi és természetgyógyászati, külföldről rendelt, barátok által ajánlott módszerek mind-mind kudarcot vallottak.

Tehetetlen és szomorú vagyok, hogy neki, akinek 14 éven át mindent megadhattam, aki mellől sosem tágítottam, akivel minden nehézségen étsegítettük egymást, akivel bejártuk a világot, és aki akkor is mellettem maradt, mikor senki sem, most azt sem mondhatom: “minden rendben lesz” – mert még nem jutottam el oda, hogy elhigyjem, valóban rendben lesz. Nem tudom, hogy lehet rendben, hogy nélküle élek majd. Nem tudom, hogy lehet rendben, hogy nem tudok rajta segíteni. A harmadik orvosi szakvélemény szerint műthetetlen a kutyám, az amputációt nem bírná a szervezete, több feszíthető bőrfelület nincs, hogy kivágják a sebeit – a szakemberek már altatásról, “életminőség csökkenéséről” beszélnek. De előttem ugyanaz az izgatott szemű csoda lény próbál felmászni az asztalra, hogy elérje a reggelimet, akit mindig is ismertem. Hogyan kezdhetnék búcsúzkodni tőle, ha a sebeitől eltekintve egy teljes, egészséges gyermek áll előttem?

Közel 14 éven át az életem minden egyes lépését úgy terveztem, hogyan lesz a legjobb neki. Olyankor is mellettem volt, amikor senki más. Mi lesz velünk egymás nélkül?

-g-

Tovabb

Cel-eb

Mariann a mentett kutyákon is segít

Egy kutyamama megesett, az egyik kölyöknek találtak gazdát, a másikat éppen menhelyre készültek vinni. Így lett Falusi Mariann-nak – nem sokkal Zoli halála után – ismét kutyája.

* Zoli 16,5 évesen, rövid betegség után, a karjaimban halt meg – meséli a Padödö énekese. –

Egy-két napra rá befogadtam egy kutyust, ám meglett a gazdája. – Üres lett a ház, rettenetes veszteséget éreztem. Majd jött Peti, a terrier-keverék. Az ágyamban alszik, luxus körülmények között él, kissé falánk, kéreget. Jól tartjuk.

Rettenetes mozgásigénye van, lelkiismeret furdalást is érzek amiatt, hogy nem sétáltatom eleget. De bárkivel elmegy sétálni -, és akad is vállalkozó. Nyáron kiengedem a kertbe: kergeti a teknősbékáimat. Ahova lehet, magammal viszem, ugyanolyan rendszertelen az élete, mint az enyém. Nincs két egyforma napja.

Bár ivartalanítva van, mégis egy tesztoszteronbomba. Hangoskodik, rohan verekedni. Éppen ezért nem lehet póráz nélkül jönni-menni vele. Több társaságból is kikeveredtünk emiatt.

Ez a kutya senkitől, semmitől nem fél, saját akarata van. De nem baj, mert én szeretem, ha egy kutya önálló. Két vezényszót tanítottam meg: „áll, vár” – a saját érdekében. Ha ezeket hallja, megmerevedik, végrehajtja az utasításaimat. – meséli Mariann, aki egyébként az állatvédő civil szervezeteknek is amikor csak tud, segít. Így a Padödö a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány jótékonysági koncertjein is többször fellépett, így segítve a gazdira váró német juhászkutyákat.

-g-

Tovabb

Cel-eb

Az örökbefogadott kutyákra esküsznek

Mollyt Róza vette észre egy örökbefogadó oldalon, és Kárász Róbert a születésnapjára – 2010. június 19-ikén – meglepte vele menyasszonyát 

  • Hogy “miből is van” Molly?  70-80 százaléka skót juhász, a többi alighanem német  juhász

Hányatott sorsú kutya volt – meséli a tévés szerkesztő-műsorvezető.

Három évesen is alig tudott menni, enni. Egy Baranya megyei faluban, szemétdombon tartották, 50 centis láncra kötve. Azóta békességben, nagy megbecsülésben él velünk. Fizikai rehabilitációja gyorsan megtörtént. Szeretetteljes, bújós kutya -, csak mi látjuk időnként tekintetében a szomorúságot. Hiszen a legmeghatározóbb első három éve nyomorúságosan telt.  

Molly igazi családi kutya: otthonosan mozog az ATV stúdiójában és a fogyatékkal élőket foglalkoztató kávézónkban is. Gyerekeknek nagy barátja, eltűri a nyúzást, még az óvatlan szőrhúzást is. Mindenki szereti, ő pedig lelkesen besöpri a simogatásokat és a becézgetéseket. Mindenhova magunkkal visszük: szigorúan csak kutyabarát helyre megyünk. Ami nem az -, megtanítjuk a szállodát arra, hogy elfogadják négylábú társunkat. 

Róza előző kutyája is mentett volt. Amikor csak tehetjük, önkénteskedünk, népszerűsítjük az örökbefogadást. Mindenkit arra biztatunk, ha kutyára vágyik, tegyen jót és fogadjon örökbe! 

-g-

Tovabb

Események

Nincsenek következő események.

Archívum

Facebook

Copyright © 2017 PetDR.hu